+86-574-86303380

Kategorija proizvoda

Obratite nam se

Ningbo Zhenhai Finotek Machinery co, doo
Adresa: 118 ZhenNingXi Road, Zhenhai Distrikta, gradu Ningbo, Zhejiang Province, Kina 315221
Kontakt: G. Eric Zhou
Telefona: 86-574-86303380
Faks: 86-574-86303380
Reci: 13586889073
E-mail:sales@finotekpower.com
Poštanski broj: 315221
www.finotekpower.com

Vijesti

Dom > Vijesti > Sadržaj

Primena hidrauličnog ventila u hidrauličnom sistemu mašina za hodanje

Primena hidrauličkog ventila u hidrauličnom sistemu mašine za pešačenje

Uopšteno, mašina za pranje se često koristi hidrauličnim sistemom radnog uređaja za deljenje izvora pumpe, koji se sastoji od sistema sa dvostrukom petljom (ili dvostruke pumpe). Zbog prednosti jednostavnog sistema i pouzdanog rada, široko se koristi u malim i srednjim tonažnim viličarima.

Svi hidraulični kočioni sistemi se sastoje od hidrauličnog kočnog ventila, bočnih kočnica i akumulatora sa strane sastoje se od hidrauličnog kočionog ventila i akumulatora koji su međusobno povezani u zajedničkoj pojedinačnoj pumpi (ili dvostruke pumpe) , koji sastavlja cijeli hidraulični servo upravljač i kočioni sistem. Hidraulični ventil Jednodimenzionalni ventil za ulje na izlazu ulja upravljačke pumpe kroz višesmerni smerni ventil (za radni hidraulički sistem) stabilno izlazi sa konstantnim protokom, što dovodi do kočionog ventila i akumulatora. Kada se hidraulični kočni ventil ne pomera, konstantno ulje prelazi u punu hidrauličnu upravljačku mehanizmu ili za upravljanje, ili bez opterećenja nazad u rezervoar. Prilikom snimanja pedale kočnice, kočioni ventil može obezbediti ulje za cilindar kočnog točka da bi primenio kočnicu (dok puni akumulator).

Sistem takođe može vršiti kočenje istovremeno sa upravljačem i ima funkciju kočenja u slučaju nužde.

Struktura i princip rada kočnog ventila

Kočioni ventil je ključna komponenta hidrauličkog kočnog sistema, kao što je prikazano na slici 2. Ventil ima ukupno 5 priključaka za kontrolu ulja (P, N, Br, T, PA), odnosno upravljačke pumpe, upravljača , kočioni cilindar, rezervoar za gorivo i akumulator, uglavnom putt 13, klipni ventil 10, opruga 8, klizni ventil 7, opruga 6, povratni klip 5, zatvarač 3 i jednosmerni kuglični ventil 12 i ostale komponente, ima sledeća četiri radne države.

(1) Stanje kočnice (slobodna država)

U ovom trenutku položaj delova, p i N usta povezan sa e šupljinom, izlaz pumpe upravljača konstantno protiče ulje kroz p, N dan do punog hidrauličkog upravljača (ili za upravljanje, ili bez četvoro-rezervoara), hidraulični ulje cilindra u cilindru ventila kroz usta BR, F-šupljina, e-šupljina, klizni ventil 7 i potisni štap klip 10 unutar male rupe izvan T-usta nazad u rezervoar, kočnica isključena. U ovom trenutku PA usta zbog jednosmernog efekta kugličnog ventila 12 sa isključivanjem F-šupljine.

(2) Stanje kočenja

Prilikom snimanja pedale kočnice, pritisnite 13, potisnite klip 10 lijevo, dok opruga 8 potisne klizni poklopac 7, a klip povratne veze 5 je napustio SHIFT, a kanal između e-šupljine i T-Porta je prvi zatvoren, zatim kanal između e-šupljine i P-porta se otvara, dok je P-port povezan sa uškom BR kroz e-šupljinu, a F-šupljina se komunicira sa N-Portom, a P-Port u osnovi je besplatan

Kada se klizni ventil 7 pomera dalje lijevo, postepeno zatvara kanal između PN, p-Port povećava pritisak, BR-port i pritisak cilindra koljeničnog točka se povećava, kočnica počinje; Ovaj pritisak istovremeno deluje na levoj strani klipa povratne sprege radi stvaranja desne potiska, a sila pritiska proleća 8 je uravnotežena, tako da se dnevni kočioni pritisak BR (dvostruki pritisak) podiže pomoću potisne šipke 13 putovanje je linearno proporcionalno, dok kočnica pritiska kroz ventil odgovarajućih delova i šipki do stopala operatora tako da operator može osetiti veličinu kočione sile. hidraulični ventil Pritisak štapa klip je opremljen graničnom navrtkom 11, tokom procesa kočenja, kada je njen vrh na lopticu ventila, pritisak štap se zaustavlja, BR pritisak dostigne najviše, tj. podešavanjem matičnog položaja, može ograničiti maksimalnu vrednost pritiska kočenja.

Kada se oslobodi pedala, klizni ventil 7 se vraća u početnu poziciju pod dejstvom pritiska povratne veze klipa i četiri-bitne opruge.

(3) Stanje u slučaju nužde

Kada je hidraulična pumpa oštećena ili plamen motora, jer P-port bez pritiska i stoga ne može primeniti normalno kočenje, sistem ima funkciju hitnog kočenja, princip je sledeći:

Izvor napajanja za hitne kočnice obezbeđuje akumulator. Akumulator je opruga sa sigurnosnim ventilom i prekidačem pritiska za niskotapacioni pritisak, hidrauličnom pumpom povezanom sa dva spoljna ulaza za naftu i portom Shimin. Kada sistem implementira upravljač ili normalno kočenje, hidraulična pumpa preko jednosmernog pritiska punjenja akumulatora, uloga sigurnosnog ventila je da ograniči maksimalni pritisak za skladištenje energije, uloga niskonaponskog alarmnog prekidača se ne skladišti u pritisku akumulatora, alarmnom zvučniku ili LED-u, do alarma operatora.

U ovom trenutku koraci na pedalu kočnice, hidrauličnom ventilu kočnog ventila unutrašnjeg kliznog ventila 7, povratnog klipa 5 i zatvorenog stebla 3 će biti povezani za pomicanje levo, zatvoreno stablo će biti otvoreno jednosmjerni kuglični ventil 12, akumulatorsko ulje port p. Sa BR portom, pritisno ulje u akumulatoru će direktno uticati na nužno kočenje u cilindru kotača koljenica. Otpuštajte pedalu, kliznim ventilom 7, klipom povratne veze 5 i zatvaračem 3 istovremeno pomerite udesno, kuglični ventil 12 sedišta sedišta, odvojite PA priključak i BR-dnevni kanal. Nakon zatvaranja stub 3 u prvobitnu poziciju, klip povratne sprege 5 sa kliznim ventilom 7 dalje desno, otvorite kanal između ET-a, unutrašnjeg ulja cilindra kočnog točka kroz kočnicu između usta br, f-šupljine, E-šupljine, t -mole nazad u rezervoar.

(4) Istovremena primena stanja kočenja

Prilikom okretanja volana (upravljača) i ne stepanja na pedalu za primenu kočnice, ulje P-Porta Pritisak Iako rast (ovo zavisi od opterećenja upravljača), ali zbog zatvaranja PE kanala i ET kanala, BR luka bez pritiska, u stanju bez kočenja.

Ako u ovom trenutku prestanete na pedalu kočnice, jer je klizni ventil 7 otišao, tako da je ET kanal zatvoren i PE pristup, deo pumpe ulja pod pritiskom u cilindar kotača, tj. Dok se upravljač i dalje može sprovedena kočnica.

Karakteristike kompletnog hidrauličkog kočnog sistema

Iz prethodne analize se vidi da sistem ima sledeće glavne karakteristike:

(1) Sistem upravljanja i kočenja deli hidraulički ulje, koji se može upravljati odvojeno, ako je potrebno, hidrauličnim ventilom i može se kombinirati i ometati.

(2) u poređenju sa konvencionalnim punim hidrauličnim kočionim sistemom, pored njegovih glavnih prednosti, komponente su manje (bez pritiska napunjenog ventila), a sistem je jednostavniji.

(3) Režim povezivanja pedala je kompatibilan sa glavnom pumpom kočnice, lakše je instalirati i dekorirati.

Da rezimiramo, ovaj sistem je posebno pogodan za tehničku obnovu potražnje za malim i srednjim strojevima za šetnju, kao što su viljuškar, hidraulički upravljački uređaj za grejanje i kočioni sistem.


Dom | o nama | Proizvodi | Vijesti | Izložba | Obratite nam se | Povratne informacije | Mobilni telefon | XML | Glavna stranica

TEL: +86-574-86303380  E-mail: sales@finotekpower.com

Copyright © Ningbo Zhenhai Finotek Machinery co, Ltd sva prava pridržana.